Raycap

Raycap is een internationale fabrikant van elektronische componenten voor overspanningsbeveiliging, connectiviteit en monitoring. Het bedrijf ontwikkelt overspanning-oplossingen voor kritieke applicaties waarbij de beschikbaarheid van installaties en persoonlijke veiligheid topprioriteiten zijn. Deze toonaangevende technologie van industriële beveiligingssystemen is nu naast het commercieel gebruik, ook beschikbaar voor de particulier. Het bedrijf werd opgericht in 1987 en is sindsdien gestaag gegroeid. Raycap heeft een wereldwijd distributienetwerk en productiefaciliteiten in Europa en Noord-Amerika. Gebruikers van de systemen komen met name uit de sectoren telecommunicatie, hernieuwbare energie en industrie. De producten van Raycap worden op de markt gebracht onder de merken Strikesorb®, Rayvoss®, ACData® ProTec, SafeTec, ProGRID, SafeBloc en ProBloc.

 

Onze topproducten van Raycap

01

Probloc, Protec type 1 type 2

Type 1 (klasse I, grof), overspanningsbeveiligers van Raycap voldoen aan de hoogste eisen wat betreft afleidvermogen. Type 1 is gemaakt voor inkomende stroomvoorzieningen bij installaties die voorzien zijn van een externe bliksemafleider en als er een verhoogd risico op een directe inslag is. Deze overspanningsbeveiligers zijn verplicht bij gebouwen die een bliksemafleider hebben.

02

Protec type 2

Type 2 (klasse II ,midden beveiliging) worden normaal aangebracht in schakelkasten en vormen vaak een aanvulling op type 1. Overspanningsbeveiligingen van type 2 moeten de overspanningen ten gevolge van een indirecte blikseminslag en van schakelspanningen, veilig kunnen afleiden.

03

Protec type 2 ADV

De ADV serie biedt zekerheid door de 3 fasen aanduiding. Door het unieke systeem worden de beide varistoren gecontroleerd gescheiden en blijft, in tegenstelling tot de concurrentie, de afleidcapaciteit 20 kA (8/20) en het beschermingsniveau bij < 1,5 kV.

04

Protec T1 en T2 PV voor zonne-energie

Met deze serie biedt Raycap een optimale bescherming voor uw pv-installatie aan. Men kan deze overspanningsbeveiligingen krijgen in zowel type 1 als 2, voor 1100V en 1500v DC.

OUDE elferink
iets voor jou?

zeg gewoon eens hallo!

Wil je ons wat vragen of heb je een idee? Stuur dan even een mailtje.